Stäng Lundsberg!

Privatskolan som i generationer har utbildat överklassens barn till att bli mobbare, översittare och arroganta skitstövlar borde stängas. Det är inte acceptabelt med en skola som accepterar mobbning, pennalism och våld mot yngre elever. Det är dags att dra in tillståndet för skolan, dags att våga ta ställning mot överklassens mobbarutbildningar:

I?går kunde Aftonbladet berätta att två elever på riksinternatet i helgen förts till sjukhus med brännskador efter en så ­kallad nollning, en initiationsrit som inte sällan innefattar kränkningar.

Sådant finns på kommunala skolor. Övergrepp och pennalism finns också på kommunala skolor. Men det finns en ­väsentlig skillnad. På Lundsberg har det satts i system.

Informella regler där äldre elever ­kränker yngre elever, ”tarmbrottning”, elever som slåss om sin plats i hack­ordningen, verbala och fysiska övergrepp, våld och hot.

Kränkningarna har normaliserats

I Skolinspektionens tillsynsrapport från Lundsberg står det att det på skolan ”har skett en normalisering av fenomen som i samhället i övrigt anses vara ­oacceptabla”.

Bland myndighetens tjänsteanteckningar från skolan kan man läsa: ”Man­liga elever fick smeka varandra två och två till full erektion medan äldre elever tittar på. Andra fick trä kondomer på kvastskaft och köra in i varandras ändtarm”.

När Uppdrag granskning sände sitt ­reportage om Lundsberg visades hur vuxna på skolan verkat vara fullt införstådda med hur eleverna behandlar varandra och tystat ner det.

Systematiken i kränkningarna och vuxenvärldens passivitet är på så sätt unikt.

OM liknade saker hade hänt på en vanligt skola hade skolan varit stängd för länge sen. Men Lundsberg är elitens skola, överklassens skola och fega politiker vågar inte ta itu med överklassens uppenbara brist på respekt för andra människor och brist på humanitet. Titta bara på vilka som sitter i styrelsen:

Marie Wallenberg, tidigare gift med Jacob Wallenberg, född Wehtje (en gång i tiden Sveriges bygg och cementkungar), Kaisa von Geijer från en godsägarfamilj i Skåne, Johan Harryson, Peder Hagen (kungafamiljkompis?), Stefan Haskel (bor i Djursholm och driver företaget Erneholm & Haskel), Peder Kruse (bankir åt de rikasteEuler & Partners), Ulf Rehnmark (också han verksam i privatbanksbranschen, Johan Wachtmeister (vårdprofitör) och Sofia Orre. Alla är de kanske inte den yttersta makteliten, men dock överklass med några undantag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Stäng Lundsberg!”

Kommentarer är stängda.