Återigen – övergrepp på Lundsberg

Del 5 av 12 i serien Lundsberg

Lundsberg

Sen tidigare har flera fall av övergrepp och pennalism rapporterats och utretts på privatskolan Lundsberg. Inget fall och ingen utredning har egentligen lett till nånting. Nu har två elever misshandlats med strykjärn. De har bränts med strykjärn i samband med nollning på skolan. Skolledningen har beslutat att inte vidta några egentliga åtgärder med anledning av misshandeln även om man säger att det är ett klart brott mot skolans regler:

 Dels är det ett klart brott mot vårt förbud mot nollningar. Men det är också en stor besvikelse över att vi har misslyckats med implementering av det regelverk och de trygghetsplaner som vi genomfört under de senaste ett och ett halvt åren, säger Ulf Rehnmark.

En misshandel som slutade med brännskador. Det blev resultatet för en 14-årig pojke efter en så kallad nollning som genomfördes på internatskolan Lundsberg i helgen. På måndagseftermiddagen kom uppgifter om att ytterligare en pojke misshandlats. Nio elever, samtliga födda 1995, är nu misstänkta för inblandning i misshandeln, som utreds av åklagare.

Skolan startade under måndagen också en egen utredning av det inträffade, och enligt Ulf Rehnmark har styrelsen under kvällen fått en bra bild av vad som inträffade i lördags.

– Det är en nollning som inte är tillåten enligt vårt regelverk som gick snett.

Och under kvällens styrelsemöte har frågan om avstängningar av elever varit uppe på bordet. Men styrelsen hänvisar till skollagen, och anser att det inte finns tillräcklig grund för att stänga av elever efter händelsen.

– Skollagen har ju vissa kriterier för att kunna stänga av elever, och vi kan inte se att vi har någon sådan grund, säger Ulf Rehnmark.

Händelsen utreds också av polis och nio elever födda 1995 är misstänkta för inblandning i misshandeln. Det är bara att hoppas att polisen, åklagare och domstolar har mer kurage än skolledningen och att de misshandlande överklassynglen faktiskt får en påföljd som motsvarar brottet. Vilket onekligen vore oväntat för det handlar ju till stor del om barn till Sveriges elit. Dessutom är det väl dags att myndigheterna funderar på om skolan verkligen ska beviljas bidrag. De lyckas ju aldrig med att implementera, införa, normala regler och förhållningssätt på skolan. Kanske dags att lägga ner dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Polisutredning om Lundsberg nedlagdStäng Lundsberg! >>
Advertisements