EU-politikerna och miljön

Förra veckan presenterade Naturskyddsföreningen en rapport om hur svenska EU-parlamentariker förhållit sig i miljöfrågor. Alla moderata företrädare får underkänt medan alla företrädare för miljöpartiet och vänsterpartiet får väl godkänt och ligger i topp vad det gäller miljövänlighet. Det gör också flera socialdemokrater, men bara två borgerliga partiföreträdare, Kent Johansson från centern och Marit Paulsen från folkpartiet. För en miljövänlig politik bör en väljare alltså rösta grönt eller rött i EU-valet. Det är ingen tvekan om det.

Bäst i rankningen klarar sig Isabella Lövin. Det handlar då mycket om hennes drivande roll vad det fiskeripolitiken i EU. Just när det gäller fiskeripolitiken är dock i stort sett alla svenska partier eniga. Det är på klimat- och kemikalieområdet som det skiljer mest. De svenska partiernas fiskeripolitik har jag skrivit om på min fiskeblogg Njord:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Läs också om Sveriges mäktigaste på miljöområdet enligt tidningen Miljöaktuellt. Naturskyddsföreningen har på två tio i topp.

Advertisements