Satudarah MC

Del 6 av 11 i serien Svenska gangsters

Enprocentgänget Satudarah MC är sen förra året (2013) etablerat i Sverige med en avdelning (chapter) i Malmö. En del av de som bildat Satudraha MC i Sverige ska enligt polis i Malmö och Expressen tidigare ha varit med i en gruppering som kallas eller kallats La Familia i Malmö. Om det är samma gäng som tidigare fanns i Halland eller nåt annat gäng vet jag inte.

Satudarah MC som har sitt ursprung i Nederländerna är relativt väletablerade i Danmark där de snabbt hamnade i en våldsam konflikt, som dock verkar ha blivit kortvarig, med Hells Angels MC. Satudarah MC har enligt uppgift ett 30-tal medlemmar i Danmark. En grundorsak till konflikten är att Satudarah i Danmark delvis bildades av avhoppare från Hells Angels MC:

Ole Bonnesen Nielsen gick över från Hells Angels till rivalerna i Satudarah MC för fyra månader sedan. Innan dess hade han varit medlem i danska Hells Angels ända sedan klubben etablerades i landet.

Han berättar att kriget mellan de två klubbarna är högst verkligt. Han nämner bland annat en händelse som ägde rum i fängelset i Horserød då en ung man överfölls av en fullvärdig HA-medlem.

– De attackerade precis en av våra vänner på fängelset i Horserød, säger han till Ekstrabladet.

HA-medlemmen som låg bakom attacken i fängelset greps under onsdagen misstänkt för att ha kört på en person och därefter misshandlat honom med ett bollträ.

Satudarah och Hells Angels är dock i konflikt även i Nederländerna och Tyskland, länder där Satudarah MC är betydligt större än i Danmark eller Sverige så det finns även mer grundläggande orsaker till konflikterna mellan gängen. Det kan handla om sådant som konkurrens om narkotikamarknader då både Hells Angels-medlemmar och Satudarah-medlemmar har gripits och dömts för narkotikabrott i flera olika länder. Så även i Sverige där polisen i våras gjorde ett rekordstort kokainbeslag vilket lett till ett åtal mot flera medlemmar i Satudarah MC. Även i Norge ska gänget ha etablerat sig.

Satudarah MC anses vara större än Hells Angels MC i Nederländerna och deras medlemmar åker regelbundet fast för diverse brottsliga aktiviteter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Leo Carmona – grundare av KartellenRené Akofely >>
Advertisements