Göran Johansson har avlidit

Göran Johansson dog idag efter en längre tids sjukdom.

Göran Johansson var från början metallarbetare som väldigt ung blev ordförande för IF Metalls verkstadsklubb vid SKF i Göteborg. Under många år satt han också i SKFs. styrelse som personalrepresentant. Han var också ordförande för Metallas avdelning 41 i Göteborg under många år.

Under åren 1988-91 och 1994-2009 var han kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Göran Johansson var ordinarie ledamot av den socialdemokratiska partistyrelsen mellan 1990-1997 samt suppleant i VU mellan 1997-2005. Göran Johansson blev 69 år.

Under händelserna i Göteborg 2001 spelade Göran Johansson en central roll och han var en av mycket få ledande politiker som kritiserade polisens agerande.

Läs mer: Gamla Göteborg, GP1, GP2, DN, Ny Tid, ETC, AB, Lenken,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements