René Akofely

René Akofely förekommer i över 20 avsnitt i belastningsregistret. Bland annat är han dömd för vållande till annans död, övergrepp i rättssak, grovt rån samt misshandel vid ett flertal tillfällen.

2004 fastställde Svea hovrätt en dom på tre månaders fängelse gällande olaga hot från Stockholms tingsrätt. Enigt domen hade René Akofely hade brevledes dödshotat en reporter på tidningen Expressen.

René Akofely var misstänkt för delaktighet i det stora Arlandarånet 2002 där även Leo Carmona tillhörde de misstänkta och då över 40 miljoner kronor stals. Han åtalades för häleri men åtalet ogillades.

Natten till den 22 januari 2008 stormade rånare in på postterminalen invid järnvägsstationen i Göteborg. Där tvingade de under vapenhot ned elva anställda på golvet. Strax innan eller samtidigt placerades bombattrapper ut vid polishuset i centrala Göteborg och vid Citypolisens lokaler. Fem bilar sattes i brand för hindra polisen att komma fram och för att ytterligare öka förvirringen kring vad som höll på att hända. Delar av centrum spärrades av och ett 100-tal personer tvingades lämna sina hem på grund av bombhoten.

Rånet mot postterminalen 2008 blev dock ett fiasko. Målet för rånet var 80 miljoner kronor men deras plan var flera år gammal. De fick nöja sig med cirka en halv miljon kronor, det mesta i rikskuponger. Samtliga som deltog i rånate kunde senare dömas.

Utpekad som huvudman dömdes René Akofely av Göteborgs tingsrätt till sju års fängelse för misshandel, olaga hot, rån, anstiftan till skadegörelse, medhjälp till sabotage och anstiftan till grovt sabotage. Tolv andra inblandade dömdes till fängelse i mellan tre och fem år. En av dessa var René Akofelys yngre bror.

Våren 2013 frigavs Akofely villkorligt.

Onsdagen den 14 maj 2014 hittades René Akofely mördad i en trappuppgång på Kungsgatan i Stockholm. Skjuten i huvudet. Ingen misstänkt har gripits för mordet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements