Bergsjörättegången – tolv av tretton åtalade dömda

Resultatet av den omfattande rättegången mot två kriminella nätverk i Bergsjön, från början ett och samma nätverk, resulterade i att 12 av 13 personer blev dömda. En 22-åring blev frikänd. Det hårdaste straffet fick en av de åtalade bröderna, mellanbrodern, i den så kallade äldre falangen, en 29-åring. Tillsammans med en 27-årig vän från Backa dömdes han för mordförsök på en 25-åring ur den så kallade yngre falangen.

Den äldste brodern i den skara av tre bröder som anses ledande i den äldre falangen dömdes för grovt vapenbrott till fängelse i ett år. Han friades däremot från anklagelserna om förberedelse till mord.

Av de åtalade i den yngre falangen dömdes åtta av nio personer till fängelse för grov misshandel av den yngste brodern i den äldre falangen. En av de dömda är den 25-åring som utsattes för mordförsök. Han fick två och ett halvt år i fängelse. Straffen varierade för de övriga mellan två år och två år och sju månader.

Polisen ser rättegången som en framgång och gatugänget/gängen i Bergsjön har genom polisens åtgärder och domarna försvagats avsevärt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Bergsjörättegången – tolv av tretton åtalade dömda”

Kommentarer är stängda.