Mördad i Tensta tidigare inblandad i stor vapenhärva

Omkring 18:30 på måndagskvällen (igår) sköts två män i Tensta allé i Stockholmsförorten Tensta med sex eller sju skott. Larm kom in till SOS Alarm och när polisen kom till platsen hittade de en död och en allvarligt skadad man. Gärningsmannen ska enligt vad som uppges i Aftonbladet ha rört sig i området i väntan på offren före skjutningen. Skytten flydde enligt vittnen från platsen på en motorcykel eller moped.

Den dödade är Degen Mengstab, född 1988, som i december 2008 dömdes till två års fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han dömdes tillsammans med 6 andra män som all fick fängelsestraff från ett år och sex månader till fyra år för grovt vapenbrott, grov smuggling samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. De andra dömda var:

  • Yalcin Esmer, född 1981, dömdes till fängelse i tre år och 10 månader för grovt vapenbrott, grov smuggling och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
  • Tufan Cigel, 1982, två års fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
  • Kasem Rahimzadeh, 1986, fängelse i ett år och 6 månader för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
  • Daniel Remic, 1984, dömdes till fängelse i fyra år för grovt vapenbrott, grov smuggling och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
  • Michail Tabagoua, född 1983 dömdes till fängelse två år för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
  • Safet Talovic,1980, fängelse i tre år för grovt vapenbrott, grov smuggling och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. En åtalspunkt gällande grovt narkotikabrott ogillades.

Ytterligare en åtalad person frikändes helt. Degen Mengstab, Yalcin Esmer, Tufan Cigel och Kasem Rahimzadeh hade redan tidigare dömts för olika brott. De dömdes efter ett stort vapenbeslag. Vapnen hade de smugglat till Sverige från Bosnien. Någon koppling mellan mordet i Tensta och vapenbeslaget finns sannolikt inte på annat sätt än att Mengstab förekommer i bägge fallen.

Som yngre var Mengstab en lovande fotbollsspelare. Något han har gemensamt med en av de åtalade för morden på Vårväderstorget i Göteborg. Idrott kanske inte är den frälsare från brott som många tror.

Den man som skadades vid skottlossningen är allvarligt skadad och har ett namn med initialerna DG.

Dödskjutningen i Tensta är den andra i Stockholm på kort tid. Den 23 juni sköts en man i Bagarmossen ihjäl av polisen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “Mördad i Tensta tidigare inblandad i stor vapenhärva”

Kommentarer är stängda.