Tråkiga Star Trek fyller 50 år

Star TrekDen ursprungliga TV-serien Star Trek började sändas idag för 50 år sen. Jag var för ung då för att vara intresserad av den, men såg det mesta av den senare. Därefter har jag i modern tid försökt se den men kunde snabbt konstatera att den i praktiken inte längre går att titta på. Det är helt idag en TV-serie som tiden sprungit ifrån. Bäst-före-datum har gått ut för länge sen. Det är också en tråkig, faktiskt urbota tråkig serie.

Nog är den humanistisk och optimistisk. Men nya serier som Battlestar Galactica är oändligt mycket bättre. Mer realistiska personer, bättre skådespeleri, mer realistiska händelseförlopp och inte bara om överklassen och makthavarna. De gamla filmerna har hållit bättre än TV-serien och uppföljarserierna The Next Generation (TNG), Deep Space Nine (DS9) och Voyager är bättre även om de också är lite småtråkiga och ibland skittråkiga. Oavsett serie tycker jag nog alltid att de avsnitt där BORG-kollektivet finns med är bäst.

Men jag ser fram emot att Star Trek ska komma på svenska Netflix från årskiftet. De finns redan på Netflix i många andra länder där jag sett delar av DS 9 och TNG men inte hela.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements