Skottlossning i Angered C – nazistisk gärningsman?

I Göteborg har det varit flera bombdåd varav två säkert kunnat kopplas till nazister. Med ett tredje bombdåd är det mera osäkert, men sannolikt har det också koppling till nazisterna. För närvarande finns det tre gripna nazister varav minst en, Viktor Melin, kan knytas till flera av brotten. Nu har det också varit en märklig skjutning i Angered Centrum som skulle kunna ha utförts av en nazist.

En man anlände till Angered Centrum, gick in på en restaurang och sköt i taket. Sen gick han lugnt ut och körde därifrån. Mannen var enligt vittnen klädd i militärkläder och maskerad. Inte på något sätt låter det som en skjutning i den undre världen, bland kriminella. Det låter mest som att nazistiskt terrordåd i avsikt att skrämma invandrare:

På morgonen fortsätter polisen att jobba med fallet. Enligt polisen jobbar man utifrån flera olika arbetshypoteser.

– Förmodligen ville någon skrämmas av någon anledning. Hade man velat skjuta en person hade det varit väldigt lätt med tanke på hur många som fanns i lokalen och vilket vapen som personen använde sig av, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman på morgonen.

På samma sätt som bomberna mot två flyktingförläggningar.

Alternativt skulle det kunna vara kopplat till att en manifestation/möte mot våld hölls på kulturhuset Blå Stället under torsdagskvällen och skottlossningen skulle då kunna vara en markering mot det mötet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Skottlossning i Angered C – nazistisk gärningsman?”

Kommentarer är stängda.