Ytterligare en anhållen för nazistisk terrorism

Sen tidigare sitter en ledande medlem i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), Viktor Melin, häktad för en bomb mot Syndikalistiskt Forum i november.

En bomb av samma konstruktion med tidsinställning användes också mot Lilleby camping men upptäcktes innan den exploderade.  De bägge brotten utreds ihop och ytterligare en person har anhållit som misstänkt för att ha placerat bomben på Lilleby camping:

Nu har en person anhållits misstänkt för att ha försökt utföra sprängattentatet mot boendet.
– En person har i dag anhållits misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det består i att vi menar att den här personen är kopplad till den bomb som hittades vid Lilleby camping, säger Mats Ljungqvist.

Mats Ljungqvist ä kammaråklagare på riksenheten för säkerhetsmål och leder utredningen som sköts av Säpo. Han är som myndigheterna alltid är med nazister, alltför släpphänt och det som borde rubriceras som terrorism kallar han allmänfarlig ödeläggelse. Bedrövligt helt enkelt.

Även en tredje bomb har förekommit. På en flyktingförläggning i Järnbrott men om den är kopplad till de andra två är fortfarande osäkert:

De två ärendena – kafébomben och campingbomben – utreds tillsammans. Dessutom finns ett tredje bombdåd med i utredningen. I början av januari exploderade en bomb vid ett flyktingboende i Västra Frölunda. Då skadades en man i 30-årsåldern mycket allvarligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements