Kidnappning ledde till stort tillslag mot kriminella gäng

I tisdags greps ett stort antal personer med koppling till det så kallade Östberganätverket i Stockholm. De gripna är misstänkta för misshandel, utpressning och kidnappning (människorov). Bl.a. annat slog polisen till mot tre bröder som anses vara centrala personer i Östberganätverket. Beslag av brottsverktyg, brottsvinster och narkotika har gjorts i flera av de husrannsakningar som genomfördes

Inte bara personer i Östberganätverket har gripits utan också personer kopplade till ett annat kriminellt nätverk i Stockholm, ett nätverk i Hässelby och Bromma som brukar kallas Lejonen. Totalt greps 12 personer i Östberga, Älvsjö, Hässelby och Bromma. De två gängen misstänks ha samarbetat kring kidnappning och utpressning.
– Vi har med dessa gripanden stärkt möjligheten till att föra utredningen mot ett åtal. Det är ett viktigt steg i att reducera den kriminalitet som dessa personer ägnat sig åt och att öka tryggheten i området, säger kommenderingschefen Manne Jönsson, Polisområde Stockholm Syd.

Misstankarna om kidnappning rör sig om händelser som skedde i slutet av april. Två personer ska då ha kidnappats och utsatts för misshandel. Det hela ska ha slutat med att offren gått med på att betala en påhittad skuld om flera hundratusen kronor. Efter kidnappningen gick dock de kidnappade till polisen som startade en större utredning.

I fredags häktades fyra misstänkta från Lejonen och sju från Östberganätverket. En anhållen person släpptes. Samtidigt finns det också flera personer som är anhållna i sin frånvaro.

Mer läsning om Lejonen:

Mer läsning om Östberganätverket:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

Ett Svar på “Kidnappning ledde till stort tillslag mot kriminella gäng”

Kommentarer är stängda.