Mord i Vårberg – kopplat till tidigare mord?

Natten till i torsdags sköts en ung man till döds i Vårbergs centrum i södra Stockholm. Han ska ha träffats av upp till 20 skott. Han var 22 år gammal och hans namn var Lukas Pettersson, bosatt i Skärholmen. Även en annan person träffade av skott. Han är dock bara lindrigt skadad. Två eller tre maskerade män ska enligt vittnen ha flytt brottsplatsen på moped eller skoter.

Det är uppenbarligen ett gängrelaterat mord och kanske hänger det ihop med morden på Oliver Färjsjö och Rejen Raza. Oliver Färjsjö som mördades den 1 februari i år i Skärholmen ska ha varit vän till eller bekant med Lukas Pettersson. De två morden skulle kunna var sammankopplade och Pettersson förekommer i förundersökningen kring mordet på Färjsjö.

Även mordet på Oliver Färjsjö utfördes av tre personer som dock sprang från platsen istället för att köra moped. Han befann sig i en bil tillsammans med en annan person, Samu*l Li*b*rg, när de sköts. Li*b*rg blev svårt skadad. Båda träffades av fler skott, den svårt skadade Li*b*rg hittades i den kraschade bilen och Färjsjö som uppenbarligen försökt springa därifrån hittades en bit ifrån bilen.

Ganska snart efter mordet på Färjsjö anhöll polisen två personer som misstänkt för inblandning i fallet. En av dem, Rodi Celik, häktades senare som misstänkt för mord. Han ska ha varit bekant eller vän med Oliver Färjsjö sen unga år och har dömts för en mängd olika småbrott. Senare häktades ytterligare en person, Peyman Sehab, som misstänkt. Ännu senare häktades ytterligare två personer, men de tycks ha släppts igen.

Alla inblandade utom Li*b*rg var bosatta i Segeltorp (Oskar = Färjsjö, Deniz=Celik och Darius=Sehab). Orsaken till mordet anses av polis ha varit cannabisaffärer som skapat osämja som blommat ut redan i december då det fanns planer på att döda Färjsjö. Riktigt allvarligt blev det den 23 januari då Rodi Celik och två andra personer blev beskjutna vid vårdcentralen i Segeltorp. Sannolikt var det Färjsjö som sköt mot dem med en AK-4 som hittades i familjens sommarstuga.

Samu*l Li*b*rg, son till en tidigare VD för Mercedes-Benz Försäljnings AB, har som det verkar inget med konflikten i sig att göra. Han var kund till Oliver Färjsjö, dvs han köpte cannabis av honom. Dessutom tycks han varit bekant med eller vän till Peyman Sehab.

Den 14 juli föll domen. Fängelse i 16 år och 9 månader för Rodi Celik och i 11 år för Peyman Sehab.

Flera av Peyman Sehabs släktingar har under året också häktats som misstänkta för assistansfusk.

Morden på Pettersson och Färjsjö kan eventuellt också vara kopplade till ett tidigare mord i det närliggande Vårby då en ung man sköts invid en skola. Den som dödades där var Rejen Raza, en ung lovande boxare som verkar ha varit bosatt i Skärholmen. Enligt uppgifter i förundersökningen kring mordet på Oliver Färjsjö kan det ha varit just Färjsjö som sköt honom.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements