Frikända för mord i Skärholmen

I mitten av juli dömdes två män, Peyman Sehab och Rodi Celik, 20 respektive 21 år gamla, till långa fängelsestraff för mordet på Oliver Färjsjö i Skärholmen i februari i år. De fick 11 år respektive 16 år och nio månades fängelse men ansågs inte ha varit de som faktiskt sköt mot Färjsjö och en annan person som också befann sig i Färjsjös bil. Ytterligare två män har varit misstänkta för inblandning men de åtalades aldrig.

Nu har de två unga männen släppts fria efter förhandling i hovrätten. Domen meddelas dock först på tisdag, men frisläppandet tyder på att de två blir helt frikända vad det gäller mordmisstankarna och misstankarna om mordförsök.

Det är dock fortfarande möjligt att de två döms för några av de alternativa åtalspunkterna som åklagaren yrkade på. I tur och ordning var dessa medhjälp till mord och mordförsök, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada eller grovt vållande till annans död och medhjälp till grovt vållande av kroppsskada. Något längre fängelsestraff kan det dock inte bli eftersom de släpps ur häktet.

Mordet i Skärholmen ingår sannolikt i en serie av mord med kopplingar till Vårby, Vårberg och Segeltorp.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements