Det lönar sig alltid att arbeta för invandrare och flyktingar

Rapporteringen med anledning av en rapport från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) är genomfalsk, rasistisk och felaktig. Rapporten heter Lönar sig arbetet 2.0?. Det är uppenbart vid en genomlösning av rapporten att arbeta alltid ger mer pengar än aktivitetsstöd, försörjningsstöd eller etableringsstöd. Det lönar sig alltid att arbeta.

Ändå påstår journalister att det finns situationer när flyktingar inte tjänar på att arbeta utan kan få mer i bidrag. Det är en lögn. Denna lögn används nu i medier som argument för att göra fattiga människor ännu fattigare. Det ligger en otrolig cynism och människofientlighet bakom detta sätt att ljuga om resultaten i rapporten och deras vilja att försämra för de som redan har det sämst.

God hjälp i sin lögner får de förstås också från rapportens formuleringar att det lönar sig dåligt för den andra personen i ett förhållande med barn att börja arbeta. Med det menar rapporten att arbete ger mer pengar, men inte så mycket mer. Men det lönar sig alltid att arbeta för en familj. Alltid. Detta tycks de flesta ha missat. Fast de har nog faktiskt inte läst rapporten och om de gjort det har de inte förstått vad de läst.

Bidrag ger aldrig mer pengar än arbete. Nyanlända kan aldrig tjäna mer på bidrag än på arbete.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!