Gängrelaterat mord i Guldheden

Igår, söndag, kväll skedde det ett mord med skjutvapen på Syster Estrids gata i Guldheden i södra Göteborg. Boende i området hörde ett större antal skott från automatvapen kring halv åtta och hittade eller såg därefter en skjuten man i en bil på gatan. Polis och ambulans var snabbt på plats men mannen kunde inte räddas till livet.

En man i en svart munkjacka verkar ha varit skytten enligt vittnen. Efter skotten ska han ha hoppat in i en bil som sen körde iväg. Vad som troligen var flyktbilen hittades lite senare brinnande på Falkenbergsgatan i Fredriksdal (Krokslätt), cirka 3 km från mordplatsen.

Enligt polisen har den dödade mannen (enligt polisen och media i 35-årsåldern, men av allt att döma är han 32 år gammal) koppling till gängkriminalitet och någon av  konflikterna i Biskopsgården.Bilen han satt i när han sköts verkar ägas av hans far som har samma namn. Enligt uppgift ska fadern vara från El Salvador. Familjen verkar vara bosatt i Gamlestaden, men den skjutne mannen kan eventuellt bo i Guldheden.

En kilometer från platsen där han sköts bor en 32-årig kvinna med samma efternamn som den ena sidan i den interna konflikten i Vårvädersligan mellan Kastrati-falangen och Jobe-falangen. De skjutne mannen ska enligt en del uppgifter ha haft sällskap med en syster till en ledande person i den ena falangen.

Syster Estrids gata är en gata med en rad konstnärsbostäder och på andra sidan vanliga hyreslägenheter där många anställda på Sahlgrenska sjukhuset traditionellt bor.

Senare under natten till måndag sköts en man i Kållered. Om det mordförsöket har någon koppling till mordet är inte känt och det är också ganska osannolikt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements