Två svenskar från ”dödspatrullen” gripna i Barcelona

Spansk polis har gripit två efterlysta svenskar. Den ene, en 21-åring, greps i oktober och den andre, en annan 21-åring har precis gripits i Barcelona. De två svenskarna, enligt uppgift Abdisamed Dahir Ahmed (Talang) och Zakaria Amin Sheik Ahmed (Shobre) ingår i det kriminella nätverk som går under namnet Dödspatrullen. Ett nätverk med koppling till Rinkeby.

Mannen som greps i oktober är misstänkt för inblandning i ett allvarligt narkotikabrott. 28,5 kilo amfetamin hittades utspritt på golvet i en lägenhet i Sundbyberg. Runt om narkotikan stod ett stort antal byggfläktar som köpts in för att torka amfetaminet. Dessutom är han misstänkt för inblandning i 7 mord.

Den man som nu gripits är också misstänkt för inblandning i sju mord samt narkotikabrott. Han har varit internationellt efterlyst och bosatt i Malaga sedan september i fjol. Mannen greps på fredagen i Barcelona, där han vistades under falsk identitet. Han är också misstänkt för förberedelse till mord i Spanien.

Gripandena har skett inom ramen för en operation som kallas Dajir och som genomförs av Guardia Civil, en av de spanska poliskårerna, i provinsen Malaga. Operationen är ett samarbete mellan svensk och spansk polis

Advertisements