Bomb och mordbrand mot krogägare på Orust

Stockens krog mat & mer är ett familjeföretag som fick möjlighet att starta upp verksamhet på Stocken camping 2016. Ägare av handelsbolaget Stocken Orust Restaurang HB som driver restaurangerna är Paméla Rejmell Eriksson och Hanna Pamela Rejmell Eriksson. Den sistnämnda är sannolikt dotter till den förstnämnda. De äger också Ellös Orust Restaurang HB som bedriver restaurangverksamhet i Ellös och Stocken Orust Konsult AB, ett bolag i vilket Marcus Rejmell Eriksson (hans relation till de andra två är okänd, men är väl sannolikt släkt på nåt sätt) tidigare arbetat.

För en vecka sen brändes restaurangen på campingen i Stocken ner och natten till idag exploderade en bomb på restaurangen på Orust. Nån har uppenbarligen ett horn i sidan till restaurangägarna. Polisen känner inte till någon hotbild mot ägarna men tror inte det handlar om olyckshändelser:

För så sent som för en vecka sedan brann en annan restaurang, som drivs av samma personer, ner vid en camping på Orust. Sten-Rune Timmersjö berättar att en naturlig del av utredningen därför är att utreda om den händelsen som rubriceras som en grov mordbrand har någon koppling till nattens explosion.

– Är det så att ett ställe brinner ner och att det sedan smäller det en bomb på det andra stället, ja, då är det klart att det måste finnas någon form av hotbild om det nu inte är så att det handlar om olyckshändelser och det tror jag inte det handlar om.

– Samtidigt så har vi inte hela bilden framför oss än och vi har inte heller hört alla som vi vill höra. Vi är fortfarande i ett väldigt tidigt skede i utredningen och än så länge har vi inga uppgifter som styrker att det ska finnas en hotbild, säger Sten-Rune Timmersjö.

Han berättar att den grova mordbranden och explosionen i nuläget utreds som två separata händelser.

Enligt polisen finns ingen hotbild. De har uppenbarligen inte gjort sitt jobb för hotbilden är för den som letar lite grann faktiskt ganska tydlig. Hanna Rejmell Eriksson och Marcus Rejmell Eriksson har en koppling till företaget Prime Living. De verkar båda två arbeta där idag. Personer med kopplingar till företaget Prime Living eller personer som eventuellt hamnat i konflikt med bolaget Prime Living har tidigare blivit dödade.

I juni i år sköts en man med namnet Lennart Bergsten ihjäl ute på Lidingö invid StockholmHan var anställd på Mälarvikens Tak & Bygg (MVTB) som var huvudentreprenör för bygget av studentbostäder i Spånga åt fastighetsföretaget Prime Living. Huvudägaren till MVTB, Abbe El Barawany, kan ha varit den egentliga måltavlan. Enligt Barawany är det personer med koppling till byggbolaget Prime Living som ligger bakom hotbilden mot honom och hans anställda.

Prime Living är inblandade i konflikter med underleverantörer och har kritiserats av flera kommuner, både för svikna löften och för undermåliga hus. Bolaget har också ledningsproblem såväl som ekonomiska problem.

 

Advertisements