Åtal för planerat mord på personer i Kastratifalangen

5 personer har åtalats för att ha planerat ett mord på Adrian Kastrati och hans far Agron Kastrati. De två tillhör den så kallade Kastrati-falangen som tidigare var en del av Vårvädersligan. Det är inte först gången de två varit föremål för mordförsök. I april 2018 försökte en man skjuta dem men han övermannades av de två tilltänkta offren och greps sen av polisen. Han, en då 32-årig man, Noah Ntuve, häktades för mordförsök i Kvillestaden och har sen åtalats och dömts. Han fick 9 års fängelse.

Åtalet för det planerade mordet började med att en gps-sändare hittades under Agron Kastratis bil den 25 juni. Sändaren var av samma modell som den som användes vid Guldhedsmordet. Bilen används både av Agron Kastrati och hans son Adrian Kastrati. Tecken finns på Adrian Kastrati har försökt och vill lämna det kriminella livet och umgänget.

Den 26 juni 2018 slog polisen sen till mot en personbil i centrala Göteborg. I bilen fanns 4 unga män, Karamo Fatty, Abdulla Osman, Sajjad Mohammed och Sebastian Makonnen. I bilen hittade polisen ammunition och en nyckel till en lägenhet på Övre Fogelbergsgatan 1 i Vasastaden. Lägenheten tillhörde Karamo Fatty. När husrannsakan genomfördes i lägenheten fann polisen ett automatvapen (en kalasjnikov), två pistoler, ammunition och flera gps-sändare. De 4 unga männen anhölls för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. Sebastian Makonnen och Sebastian Asaba ska den 24 juni 2018 i Lindome ha använt och avfyrat det ovan nämnda automatvapnet.

Nu har de fem unga männen (4 gripna i bilen och en gripen senare) åtalats. Sajjad Mohammed Siham Al-Husseinawi från Vällingby, Sebastian Mbidde Asaba från Spånga, Sebastian Makonnen från Järfälla samt Karamo Fatty och Abdulla Osman från Göteborg är samtliga åtalade för förberedelse till mord, grovt vapenbrott för befattning med det nämnda automatvapnet och brott mot vapenlagen. Samtliga åtalade förnekar brott och det återstår att se om domstolen kommer att finna dem skyldiga.

Karamo Fatty och Abdulla Osman anses tillhöra den så kallade A-falangen som tidigare även den var en del av Vårvädersligan. De två grupperingarna (falangerna) har legat i konflikt med varandra under en längre tid.

Sebastian Makonnen är också åtalad för ett mord i Guldheden i maj 2018 och misstänkt för inblandning i ett mord på Lidingö.

Läs mer:

 

Advertisements