Dubbelmord, misshandel och skottlossning i Sätra, Stockholm

Den 11 april hittades två unga män döda i ett låst källarförråd i Sätra i södra Stockholm. Båda två hör hemma i Sätra. De två döda männen satt på golvet, med ryggen mot väggen med utsträckta ben och bedömdes ha varit döda i flera timmar när det hittades. De båda männen som var nakna hade skjutits i överkroppen och huvudet med flera skott. En av männen hade också skärsår från ett vasst föremål på ena benet. Enligt uppgift hette de två dödade unga männen Hermon Daniel och Mohammad Hakim.

De två döda männen var inte dömda för nåt grövre brott tidigare men enligt Expressen umgicks de i kriminella kretsar, närmare bestämt med folk ur Bredängsnätverket. Att de känner någon eller några som anses tillhöra Bredängsnätverket gör dem dock inte till några gängbrottslingar men med tanke å hur de dödades förefaller det ändå sannolikt att de har koppling till något kriminellt nätverk eller gäng, alternativt bara till knarklangning. Kanske har de bara sett något de inte skulle ha sett.

Dubbelmordet var det andra våldsdådet i Sätra på kort tid. Bara tre dagar innan kidnappades en ung man vid tunnelbanestationen i Bredäng och fördes till en vind i Sätra där han misshandlades med sparkar och ett järnrör. Vinden ligger i närheten av det källarförråd där de två mördade hittades. Ett samband mellan de två händelserna förefaller inte alltför osannolikt. Fem tonåringar, som ännu inte fyllt 18, sitter häktade som misstänkta för människorov, rån, grov misshandel och övergrepp i rättssak när det gäller detta fall.

Redan i december inträffade också ett par andra våldsdåd i Sätra. Den 18 december sköts en ung man och den 22 december sprängdes en bil.

Natten till idag inträffad en tredje våldshändelse. En person sköts i ett trapphus i Sätra varefter skyttarna flydde från platsen i en grå bil. Bilen hittades senare utbrunnen i Västertorp som inte ligger långt från Sätra. I bilen hittade ett automatvapen. Den skjutne, som enligt uppgift ska vara Aram Mirza, var allvarligt skadad när han fördes till sjukhus där han senare avled. Han har tidigare dömts för brott. Två personer har gripits som misstänkta för skjutningen som väl med stor sannolikhet har koppling till dubbelmordet. Polisens teori är att mordet är en hämnd för dubbelmordet. Den skjutnes bror Akar Mirza var aktiv i ungdomssatsningen Trygga Sätra precis som Hermon Daniel, ett av offren i dubbelmordet.

 

Advertisements