Dubbelmord i Helsingborg

Polis och ambulans larmades strax före halvett natten till idag till en skottlossning vid Tränsgatan i Fredriksdal, Helsingborg. När polisen kom fram till platsen fann de två män, 26 respektive 27 år gamla, med livshotande skottskador i eller vid en parkerad personbil. De skottskadade transporterades till sjukhus där de senare avled. De båda, Mohamad Ajine och Besnik Frangu, var hemmahörande i Landskrona.

Polisen på platsen spärrade av ett område runt bilen där de båda skjutna anträffats. Av allt att döma har de skjutits i bilen. Vid 03.30-tiden fanns fortfarande polispatruller utplacerade vid E6-an för att göra kontroller på intressanta bilar. Vad som ligger bakom skjutningen är okänt inte i nuläget. Men att det sannolikt är gängrelaterat kan nog konstateras.

Dubbelmordet är den andra skjutningen på kort tid i Helsingborg. I början av april skottskadade en 23-årig man vid en skjutning på Söder. Han var känd av polisen sen tidigare men uppges också ha lämnat det kriminella livet. Kanske finns det en koppling mellan skjutningarna.

Läs också: Gängland Helsingborg-Landskrona

Advertisements