Ordningsvakt som medverkat i TV-program häktad

En ordningsvakt känd från TV-programmet Tunnelbanan har häktats som misstänkt för skyddande av brottsling. Mannen som vakten haft boende i sin lägenhet har varit efterlyst misstänkt för grovt vapenbrott. Han betraktas som ledande i ett kriminellt gäng och har kopplats till en rad olika skjutningar i norr- och västerort under ett antal år. Ordningsvakten är tidigare ostraffad. Expressen uppger att de två är mycket nära vänner.

Det misstänkta grova vapenbrottet skedde i samband med att polisen gjorde en trafikkontroll i februari i år. Trafikkontrollen gjordes i Märsta och bilen stannade inte för polisen. Vid biljakten som följde körde bilen av vägen vid Valstarondellen. Två personer flydde från bilen till fots medan upphanns av polisen. I bilens baklucka hittade polisen maskingevär av typen Kalasjnikovs.

I samband med gripandet dök det upp ett maskerat ungdomsgäng på ett 20-tal personer. Gänget omringade polisen och lyckades frita de två omhändertagna personerna. En av de fritagna männen ska därefter ha flytt till Grekland. Det är den mannen som senare hittats hos ordningsvakten.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!