Ena dagen en intervju med Soraya Post – andra dagen en artikel om hennes man

Soraya Post är toppkandidat för Feministiskt Initiativ (F!) i valet till EU-parlamentet. Som sådan figurerar hon flitigt i media och har blivit intervjuad av GP. Inget hon säger skiljer sig från sådant en vänsterpartist skulle kunna säga och inget i F!:s politik skiljer sig egentligen från Vänsterpartiets politik. Soraya Post är så vitt jag vet inte brottslig på nåt sätt och har inte begått några allvarlga brott. Det har däremot hennes dotter Thereza Eriksson. Hennes son, Dutcha Eriksson, och man, Lars Silver, har för sin del åtalats för ett allvarligt brott.

Om Lars Silver och Dutcha Eriksson är skyldiga till brott eller inte fastlagt. De har dock åtalats som misstänkta för grov misshandel. Det brott de misstänks för ska ha inträffat vid Landvetters flygplats i samband med att de två skulle hämta Soraya Post. En 70-årig man satt i sin bil och väntade på att en parkeringsplats skulle bli ledig. En vanlig sak att göra på Landvetters korttidsparkering. Han blockerade då förstås en del av det utrymme som det ska gå att köra på. Enligt åtalet tycks Silver och Eriksson ha hamnat i konflikt med mannen som fick motta slag och sparkar. Det senare även när han låg på marken enligt vittnen. De två männen fotograferades också av ett vittne.

I kalabaliken efter bråket lämnad de två männen flygplatsen utan att plocka upp Soraya Post. Hon tog istället taxi hem och var helt ovetande om vad som enligt åtalet hänt. De två åtalade männen förnekar brott och menar också att den 70-årige mannen uppträtt mycket aggressivt. Eriksson medger att han slängde ner 70-åringen på marken, men då efter att han fått motta slag från 70-åringen och att pappan också blivit knuffad.

Förutom misshandelsåtalet för händelsen vid Landvetters flygplats ställs de två männen också inför rätt för misshandel och olaga hot i Linnéstaden under hösten 2018. De bor på Linnégatan ihop med Soraya Post. Lars Silver har tidigare dömts för flera olika brott vid flera tillfällen.

När det gäller dottern Thereza Eriksson så dömdes hon den 3 januari i år tillfängelse i två år för stöld och bedrägeri. Det brott hon begått tillsammans med två yngre män, Armani Glindrönn och Abraham Lakatos, är att ta lurat sig in hos äldre personer och stulit från dem. Den yngsta av de bestulna var 85 år gammal.

Enligt domen vid Uddevalla tingsrätt har de tre tagit sig in i åldringarnas hem under förevändningen att de skulle kontrollera brandsäkerheten eller tv och telefoni i bostäderna. Där har de sedan stulit bankkort, smycken och andra värdesaker. Därefter har gjort inköp och uttag från bankomater med bankkorten. Brotten har begåtts i Ale kommun, Stenungsund och Uddevalla. Alla tre är tidigare dömda för olika mindre brott.

Thereza Eriksson har i likhet med modern varit politiskt aktiv i olika sammanhang.

Samtidigt vill jag påpeka att det är bra med politiker och politiska aktivister som har olika typer av erfarenhet. Att någon gång ha begått brott ska inte omöjliggöra för någon att vara politiskt aktiv. Att ha släktingar som begått brott, även om de är nära släktingar, är inte heller ett tecken på eller bevis för att en person är brottsling. Soraya Post har aldrig dömts för brott och hon kan inte lastas för sina anhörigas brott. Samtidigt är det av allmänt intresse när en högt uppsatt politikers nära släktingar begår brott.

Advertisements