Två personer skjutna i Länsmansgården

Natten till idag, strax efter midnatt, fick polisen ett larm om att två män blivit skjutna i närheten av en minigolfbana i Länsmansgården. Skjutningen tycks ha ägt rum i närheten av Motionscentralen väster om Länsmansgården där det också finns en minigolfbana, en motionsslinga och en fotbollsplan.

En av de skjutna larmade själv polisen När polisen anlände till platsen hittades de två skjutna männen på olika platser. Båda var vid medvetande och talbara, men mannen som larmat var allvarligt skadad. De fördes till sjukhus men de har inte hörts av polisen ännu då det inte varit möjligt på grund av skadeläget. Ingen av de unga männen är livshotande skadad.

Polisen rubricerar skjutningen som försök till mord och bägge de unga männen är kända av polisen sen tidigare. Det betyder att det sannolikt handlar om en uppgörelse mellan kriminella gäng eller inom ett gäng.

Antalet skjutningar i Göteborg har minskat mycket kraftigt jämfört med förra året och antalet dödsskjutningar hittills i år är bara en vilket är det lägsta antalet på 15 år, sen 2004 då det också var en person som sköts ihjäl. Det kan naturligtvis blir fler som skjuts till döds i år, men än så länge är utvecklingen i Göteborg helt annorlunda än i Stockholm där antalet skjutningar ökat.

Advertisements