Åklagare begär att 5 häktas för Rinkebymord

Natten mot nyårsafton mördades en 20-årig man i en bil på en parkeringsplats vid Hjulstavägen i Rinkeby. En kort tid efter mordet hade så grep polisen fem personer, del i närheten av mordplatsen, dels i en bil på annan plats. Senare anhölls ytterligare två män, totalt sju anhållna.

De två senare gripna har därefter släppts medan de 5 först gripna har begärts häktade som på sannolik skäl misstänkta för inblandning i mordet. En av de som begärts häktade ska vara en av Sveriges mer välkända rappare, Yasin Abdullahi Mahamoud, känd som Yasin Byn eller Yasin the Don. Han har nyligen kommit ut från fängelse. Han dömdes den 18 maj 2018 till fängelse i två år och tre månader för två fall av grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri. Efter att ha suttit 2/3 av straffet släpptes han fri.

Både den som mördades och de som misstänks för mordet tillhör den kriminella gruppering med bas i Rinkeby som brukar kallas för Shottaz. Den mördade unge mannen anses ha varit den som lurade två andra unga män och vänner in i en fälla i Köpenhamn. De två som även de tillhörde Shottaz mördades. Mordet i Rinkeby skulle kunna var en hämnd för dubbelmordet i Köpenhamn.

Shottaz ligger sen länge i konflikt med ett annat gäng som brukar kallas Dödspatrullen.

Läs mer:

Advertisements