Varför släpper gammelmedia fram vilka skitinsändare som helst?

Gammelmedia, dvs tidningar som DN, GP med flera släpper igenom allt fler insändare som saknar all form av logik, verklighetsförankring och förnuft. Många gånger är de också rent rasistiska. En del av dem skulle sannolikt inte godkännas i tidningarnas kommentarsfält och definitivt inte i mitt kommentarsfält.

Det kan handla (för att ta några exempel från de senaste dagarna) om att bara folk med svenska konto- eller kredikort ska få panta tomglas, att bara folk med tillräckligt med tid och pengar ska få äta en bra skollunch, att fattiga ska få ännu sämre skolutbildning än de redan har och får, att bara låt folk som kan perfekt svenska ha butiker, att lösa resursproblem i sjukvården genom att stänga kliniker och göra sjukvården sämre samt många andra liknande saker. Det finns faktiskt ingen som helst anledning att ta in den typen av ogenomtänkta alster som dessutom ofta är fulla med rasistiska fördomar, stereotyper och klassförakt.

Folk har rätt att uttrycka vilken åsikt som helst, men media behöver verkligen inte medverka till att sprida skiten.

Insändare som saknar verklighetsförankring bör inte heller tas in. Bussarna på färjorna till Öckerö har exempelvis företräde och får köra på först för att bara nämna exempel. Varför ta in en insändare som kräver att det ska vara som det är?

Advertisements