Svensk gängkriminell utlämnad till Storbritannien

På julaftonskvällen 2019 mördades en 36-årig man som tidigare var hemmahörande i Malmö, Flamur Beqiri (också känd som Alex), vid dörren till sin bostad på Battersea Church Road i London där han bor sen tre år tillbaka. Gatan ligger i ett välbärgat område i sydvästra London.

Den skjutne mannen var nära vän till Naief Adawi som tidigare dömts till 8 års fängelse för Brøndbyrånet år 2008. Naief Adawi var sannolikt det tilltänkta offret vid en skjutning i Malmö där istället hans sambo Karolin Hakim dödades. När Beqiri sköts var han i sällskap med sin hustru och ett yngre barn precis på samma sätt som gällde för Adawi.

Den skjutne mannen ska bland annat ha drivit ett skivbolag, 20/20 Records AB, ihop med Kabiru Bello (ordförande i styrelsen) och Peter Olof Andreas Grahn (suppleant i styrelsen).

Beqiri har tidigare misstänkts för inblandning i en stor cannabissmugglingshärva år 2007 ihop med Cemalettin Bektas och Beytullah Nergiz men han friades vid rättegången efter att han frivilligt överlämnat sig till polisen. Han tycks också ha varit vän med Tamer Zahran, bror eller kusin till två av de som dömdes för Brøndbyrånet, och som själv tidigare dömts till fängelse i fyra år och 5 månader för grovt vapenbrott år 2017 tillsammans med två andra personer, Björn Nyman och Dragan Zeljo. Tamer Zahran har också kopplingar till en ökänd europeisk gangster, Ridouan Taghi, och har därmed indirekta kopplingar till en lång rad mord i Spanien och Sverige.

Mordet i London skulle kunna ha koppling till Brøndbyrånet. Det har helt klart koppling till Malmö och en koppling till mordet på Hakim är mycket troligt. I slutet av januari i år greps en man i Köpenhamn som misstänkt för mordet i London och efterlyst av den brittiska polisen. Han som heter Anis Fouad Hemissi är svensk medborgare och bosatt i Malmö. Han var vid gripandet på väg hem från Thailand. Han har nu utlämnats till Storbritannien. Han förnekar inblandning i mordet men åtalas också för olaga vapeninnehav.

Anis Fouad Hemissi själv förekommer i utredningen kring ett mord på Docentgatan i februari 2018 tillsamman med en släkting (troligen en bror) men är tidigare ostraffad.

Advertisements