Maria Borrelia – den nya infektionsjukdomen

De rika i Sverige, överklassen, vill behålla sina pengar för sig själva. Överklassen vill inte betala för andra. Man vill inte betala skatt, man vill inte betala ordentiga löner, man vill inte ta ansvar för andra än sig själv. Maria Borelius och Cecilia Stegö Chilò vill att de rika ska ha och de fattiga inte ska ha. Dom är som en infektionsjukdom som drabbar det svenska folket – Maria Borrelia och Cecilia Stegö Förkylning. Ingen omfördelning, inget socialt ansvar. Nej, var och en får klara sig själv och dom som är rika får göra som dom vill. Bryta mot lagar, fiffla, ljuga osv. Men vanligt folk ska sättas dit. När folk tar en extra dag för vård av barn, för att slippa karensdagen i sjukförsäkringen ska dom sättas åt. Det är den borgerliga regeringens åsikt, det är Borrelias och Förkylnings åsikt. Åt dem som har ska varda givet, åt dem som inget har – ingenting är deras linje. Annat är inte att förvänta från ministrar i en borgerlig regering. En regering som tänker försvara överklassens privilegeier. En regering full med politiker somi valrörelsen intygade att de skulle försvara den lille mannen. Men det var lögner. Borrelias och Förkylnings agerande visar vad den borgerliga regeringen egentligen vill – ingen skatt för rika – inget kulturstöd – ingen public service. nedskärningar av den allmäna servicen. Försämringar för vanligt folk. Mer bördor för de fattiga. Borttagande av rättigheter för de fattiga osv. Egentligen borde vi kanske tacka Borrelia och Förkylning för att dom visat oss detta. Men först ska dom tvingas bort från regeringen. Och sen ska dom dömas för sina brott.

Anders_S

Ett svar på “Maria Borrelia – den nya infektionsjukdomen”

  1. ”Åt dem som har ska varda givet, åt dem som inget har – ingenting är deras linje.” Ja det är ju märkligt att den ser ut som en naturlag för dem som vill det men är en korrekt beskrivning av oordning, maktmissbruk och orättvisa. Man ser det man vill se… Tusentals år gamla sanningar står sig, människan blir i värsta fall inte mycket bättre än vad hon en gång var…
     
    Nu ska licensen bort. Dess ersättare kommer givetvis skapa fler problem för SVT att göra bra tv för befolkningen och särskilt den grävande journalistiken.

Kommentarer är stängda.