Kraftfull demonstration mot G8-mötet

I Rostock i går demonstrerade 80 000 männsikor mot det odemokratiska faktum att de 8 rikaste länderna i världen tagit på sig att fatta beslut om världens utveckling. Beslut som fattas utan någon som helt demokratisk förankring. Demonstrationen var fredlig, kraftfull och rolig. Helt lugn hela vägen.

När demon var slut blev cirka 500 personer inblandade i bråk med polisen på ett inhägnat område. En i det stora hela oväsentlig händelse, med 30 poliser till sjukhus och förmodligen mångdubbelt fler skadade demonstranter, som media rapporterat flitigt om.

I GP ljuger man om antalet demonstranter och om omfattningen av våldet. Det var 80 000 som sgat, inte 30 000. Demon var uppdelad i två delar. Den ena delen, i vilken de autonoma återfanns, hade 30 000 demonstranter. Det är denna siffra som borgarmedia rapporterar som det totala antalet. Den andra delen av tåget där bland annat Fjärde Internationalens grupper och medlemmar gick, innehöll omkring 50 000 personer. Denna har media helt glömt bort. De två delarna samlades på olika platser och gick var sin väg till samma mål.

Inte heller urartade det innan vi nått målet för demon. I stort sett allt bråk inträffade ju inom det avstängda och staketomgärdade område som var avslutningsmålet. Och det största bråket var på kvällen efter att de flesta gått därifrån.

Mer i borgarmedia: DN, SVD1, SVD2.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati: , ,

Ett svar på “Kraftfull demonstration mot G8-mötet”

  1. jag var också där. Det var chockerande att läsa i aftonbladet idag om ”ROSTOCK BRINNER!” och att ”huliganerna” (som itne skiljs från den 99,9% som inte använde våld) löpte amok..

    Så enkelt trollar man bort skarp kritik och hårda budskap vi andra 79500 människor ville förmedla..

Kommentarer är stängda.