Polisen i Stockholm bär sig åt som idioter

Idag går polismästaren i Stockholm, Carin Götblad ut och målar upp ett scenario om våldsamheter på nationaldagen i Stockholm. Om hon har till syfte att lugna ner stämningen och försöka undvika bråk är det helt otroligt korkat att gå ut på detta sätt. Man ska ligga lågt innan för att dämpa upphetsade stämningar. Inte bidra till upphetsade stämningar genom att sprida ett värstascenario.

Jag misstänker att Carin Götblad gör på detta vis, inte för att lugna ner, utan för att skapa acceptans för massarresteringar och våld från polisens sida. I skuggan av Rostock är jag orolig för att polisen i Stockholm planerar övergrepp och våld mot demonstranter. Därför tror jag hon går ut. Det är oansvarigt av polisen i Stockholm. Det är hänsynslöst mot de aktivister och poliser som lagt ner åratal av arbete på att minska antalet konfrontationer. Det är bedrövligt.

Utspelet är korkat och riskerar bidra till mer våld istället för nertrappning av våldet.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati: , , ,

Ett svar på “Polisen i Stockholm bär sig åt som idioter”

  1. Götblad verkar inte vara en seriös yrkesmänniska. Verkar vara viktigare att göra PR för sin egen organisation (och rättfärdiga misslyckanden) än att försvara yttrandefriheten.

Kommentarer är stängda.