Ytterligare en minister har problem

Efter att Sven-Otto Littorin fått löpa ett slags skriftligt gatlopp i bloggvärlden och senare lite grann i media är det dags för näste minister. Nu är det utrikesminister Carl Bildt. Själva sinnebilden för en tvål. Han har klarat sig undan flera skandaler tidigare. Denna gång ska han utredas för hets mot folkgrupp. En åklagare i Malmö har startat en förundersökning för att se om han begått brott. En utrikesminister som blir fälld för ett sånt brott kan som jag ser det inte längre vara utrikesminister. Knappt heller om han bara är misstänkt.

Det är verkligen ingen bra vecka för den borgerliga regeringen. En bluffminister och en brottsminister. Inte heller en bra vecka för moderaterna. Men en framgångsrik vecka för bloggosfären.

Denna utredning kommer efter att bloggaren Jinge flera gånger uppmärksammat att Carl Bildt hade rasistiska kommentarer på sin blogg. Utan att Bildt tog bort dem.

Borgarmedia: SVD, AB, DN, EX, SR
Bloggar: Carl Bildt
Andra bloggar om: , , , ,

4 svar på “Ytterligare en minister har problem”

 1. He didn’t write anything — it was someone on his blog that did. That is hardly him doing it. He doesn’t monitor comments there, so it’s not his fault. He’s a bit too busy being, you know, the foreign minister to have time to check everything other people say.

  The people that should be investigated are those who said it, not him. If someone here replied saying something bad, it sure wouldn’t be right to investigate you…

 2. Den svenska lagstiftningen är klar på detta område. Varje bloggägare,sajtägare och tidning är ansvarig för det som skrivs på sajten. Även det som skrivs i kommentarsfälten. Bildt har haft alla möjligheter att ta bort kommentarerna, men har vägrat göra detta. Det är därför han nu är misstänkt för hets mot folkgrupp.

  Om man inte har tid att moderera kommentarerna får man ta bort möjligheten till kommentarer.

 3. Anders!
  Ledsen att behöva göra dig besviken, men WordPress lyder inte under svensk lagstiftning.

  WordPress är en amerikansk tjänst, de har sina servrar i nordamerika och omfattas därför inte av den svenska lagstifningen.
  I det här fallet är det alltså WordPress som är ansvarig utgivare, inte Carl Bildt!

  Den svenska lagstiftningen är klar på detta område.

 4. WordPress.com må ligga i USA. Men Carl Bildts blogg gör det nog inte. Men det är ointressant. Hänvisar till Alter Ego i detta ärende. Det finns gott om andra inlägg som redogör för hu rlagen fungerar så jag känenr inte att jag behöver gå in så noga på det.

Kommentarer är stängda.