Utbildning en klassfråga

Det har det i och för sig alltid varit. Arbetarklassens barn har alltid sökt sig till universitetet i mindre utsträckning än medelklassens och överklassens barn Men det blir nu sämre och sämre, ty ekonomin för studenter blir sämre. Bidragsnivåerna och lånenivåerna har blivit lägre i förhållade till kostnadsnivåerna i samhället. Ett hjärta rött skriver:

I en tid när livslångt lärande och goda utbildningsmöjligheter borde vara ledord underminerar regeringen Reinfeldt möjligheten till både komvuxstudier, fortbildning och högskolestudier för väldigt många människor. Regeringen visar tydligt på punkt efter punkt att de i framtiden vill se högre studier som ett privilegium enbart för de välbeställda.

Men varför ska vi bry oss – numera finns ju alltid möjligheten att få ett vitt subventionerat pigjobb och hjälpa den högutbildade överklassen med att skrubba deras toaletter och passa deras avkommor, medan dessa unika människor ägnar sig åt sina extremt viktiga arbetsuppgifter (styrelsemöte, subventionerad golfrunda, subventionerad segling, styrelsemöte, subventionerad golfrunda osv.).

Andra bloggare som skriver bra är Fredrik Legnemark, Alliansfritt Sverige, Alliansfritt Sverige igen och HBT-sossen

Borgarmedia: DN1, Sydsvenskan, DN2, DN3, AB, Dina Pengar
Andra bloggar om: , , ,