Hycklarna Schlingmann och Borg

De flesta människor i Sverige anser att borgarregeringen företräder de rika, borgarklassen. Detta kommenterar Per Schlingmann:

– Om det skrämmer mig är väl att ta i, men hela vårt arbete för att minska utanförskapet är en stor social reform och det är väl tydligt att väljarna inte riktigt ännu har uppfattat det så, säger moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.

Vilket hyckleri. Majoriteten av deras förslag ökar ju utanförskapet, fattigdomen och utslagningen. Det gäller skol- och utbildningspolitiken, bostadspolitiken, arbetsmarknadspolitiken liksom politiken kring lag och ordning.

Uppmuntrande är att det svenska folket är mer intresserat av demokrati- och jämlikhetsfrågor nu än de varit tidigare. Något som bådar gott inför framtiden. Tyvärr är detta resultatet av borgarregeringens politik som ju är en klasspolitik som gynnar överklassen.

Det gäller även finanspolitiken, även om det är bra att de skär ner på försvaret. I den frågan vill jag dock se att nedskärningarna resulterar i ett tillbakadragande från Afghanistan. Kom dock ihåg,de flesta nedskärningar kommer att drabba arbetarklassen och fattiga. Och mer nedskärningar har aviserats av finansminister Anders Borg. En man som är expert på att tala med kluven tunga. Och att hetsa mot arbetarklassen och kräva återhållsamhet med lönerna. När får vi se honom kräva det av direktörer och ministrar?

Allt deras snack om att gynna arbetarna är bara snack. Det svenska folket vet vilka borgarregeringen egentligen gynnar. De rika, borgarklassen, eliten, överklassen. Det är för dem borgarna regerar.

Läs mer: Social rättvisa, Social välfärd, Regeringen, Flyktingpolitik, Arbetslöshet
Borgarmedia: DN1, DN2, AB, SVD1, DN3, SVD2, SR1,
Bloggat: Alliansfritt Sverige, Monica Green, Kulturbloggen,
Andra bloggar om: , , , , ,