Rasisterna i folkpartiet

Esbati uppmärksammade mig på en bedrövlig debattartikel i DN. En debattartikel där folkpartister hetsar mot de mest utsatta i det svenska samhället. De senast tillkomna. Flyktingar. Flyktingar från krig, svält och förföljelse som söker skydd i vårt land. På samma sätt som förföljda och svältande svenskar en gång i tiden sökte skydd i ett annat land.

För det ska de straffas enligt folkpartirasisterna. Folkpartirasisterna antyder/utgår ifrån att nyanlända flyktingar inte vill jobba. En sån fördomsfull attityd. Alla människor vill väl göra nåt nyttigt. Därvidlag är det nog ingen större skillnad på en irakier, en kurd, en ryss , en tjetjen eller en svensk. Folkpartirasisternas artikel leder bara till att fördomar sprids. Ty det finns inga belägg för det som är utgångspunkten för folkpartiets förslag. Därför blir deras inlägg rasistiskt och fördomsfullt.

Det är uppenbart att man aldrig kan lita hundraprocentigt på en borgare. Bakom många av dem tycks det finnas en smygfascist. Och ofta verkar sådana dölja sig bakom just folkpartister.

Andra bloggar om: , , , ,
Technorati: , , ,

Advertisements