Har Bush verkligen alla hjärnceller på rätt plats?

Ja, man kan ju undra. När han säger att USA kan vinna kriget i Irak. Vad tänker karln? Eller vad tänker karln med? Det finns bara ett sätt för USA att vinna kriget i Irak. Att utrota och köra bort hela Iraks befolkning. Jag tvivlar på att USA vill göra det. Alltså, de kan inte vinna kriget i Irak. De har redan förlorat det i själva verket. De största förlorarna på kriget är dock inte USA, utan civilbefolkningen i Irak. De har visserligen blivit av med en diktator, men istället fått ett land där det inte går att leva ett normalt liv.

Hittills är USA och Bush förlorare på fler än ett sätt. Förutom misslyckandet på plats så ökar ju också terrorismen i världen som en följd av USA:s invasioner i Afghanistan och Irak. Tvärtemot vad man hävdade och hävdar för att motivera invasionerna och ockupationerna av de två länderna. Al-Qaida (om det finns något sånt) är i själva verket starkare nu än innan USA:s invasioner och ockupationer. Detta enligt CIA.

Den amerikanska kongressen verkar heller inte speciellt imponerad av Bush Irak-politik och har gått emot denne och krävt att reträtt ska inledas i höst.

Borgarmedia: SVD1, DN1, DN2, DN3
Andra bloggar om: , , , , ,
Technorati: , , , ,

Advertisements
  • Bett R World

    Jag håller med om att det är bortom all trovärdig oprimism att hävda att kriget går att vinna. Alla tusentalsdöda soldater och civila går inte att vrida om till en vinst. Jag länkar hit från klotet 2007.