Bra förslag från regeringen

När den borgerliga regeringen nu stoppar religiösa inslag i skolundervisningen är det bra. Det är bra att olika religiösa toksekter av kristen, muslimsk eller någon annan religiös övertygelse inte får driva skolor på sina villkor. Vidare är det bra att regeringen möjliggör att skolor kan stängas snabbt.

Jag hoppas den borgerliga regeringen fortsätter med att förbjuda klassegregerade skolor också. Liksom skolor som är segregerade efter religiös tillhörighet. Men det kräver antagligen att alla privat drivna skolor återigen måste kommunaliseras eller förstatligas. Det kanske inte den nuvarande regeringen vill.

Men det är nödvändigt om alla ska få en likvärdig skola. Om alla elever ska få likvärdig chans i framtidens samhälle.

Bloggat: Erik Laakso, Jinge
Borgarmedia: SVD, Dagen
Andra bloggar om: , , , , , ,

Ett svar på “Bra förslag från regeringen”

 1. Religiösa inslag:
  Helgledigt
  Luciatåg
  Påsklov
  Julfest
  Jullov
  Julpyssel
  Tomtar
  Adventsljustakar
  7 dagars veckan.
  Att tvätta händerna innan man äter
  Att det inte serveras viss mat i bamba: ex. hund
  Idas sommarvisa

  Bara några exempel.

Kommentarer är stängda.