Märkligt om massakern i Finland

Inser efter att ha läst om reaktionerna på massakern i Finland hos bloggen Utsikt från höjden att vi inte bara får dras med högerextrema och kristna knäppskallar. Det finns uppenbarligen liberala knäppskallar som vi måste hantera också. Som på olika sätt försöker göra miljöpartiet ansvariga för den tragiska händelsen i Jokela.

Enligt den liberale knäppskallen så är mördaren i Jokela inte bara miljöpartist utan också en terrorist. Det är fantastiskt hur man får ihop saker och ting. Terrorist? Det är uppenbart att det finns många märkliga personer i vår värld. Nu har jag upptäckt en till. En liberal konspirationsteoretiker.

Killen var uppenbarligen en förvirrad ung man med problem. Därför drogs han till ideologier som förhärligar våld. Så förstärktes på det sättet hans problem, med skolmassakerna som slutligt resultat.

Ingredienserna som kan sägas vara ansvariga för dådet är följaktligen:

  1. Personliga problem
  2. Högerextremism (våldsfixerad ideologi)
  3. Omgivning som inte brytt sig (egofixerat samhälle)

Hur är det då med miljöpartiet som av den liberale token anklagas för att ha en ideologi som orsakat massakern i Finland. Jag gillar inte partiet då de enligt mig är ett parti för mellanskikten (medelklassen), ett borgerligt parti som företräder vissa speciella intressen i en viss samhällsklass. Individualistiskt, för privatiseringar osv. Men de är knappast fascister och de fostrar kanppast terrorister.

Liberalen är helt enkelt ute och cyklar, även om jag personligen tycker att miljöpartiet bidragit till den smahällsutveckling vi haft de senaste 15-2 åren, med ökad egofixering och ökad individualism på bekostnad av solidaritet och gemenskap. Så indirekt kan väl även miljöpartiet (precis som vi alla) på det sättet anses vara ansvarigt för våldsdåd av den typ som inträffade i Jokela.

Bloggat: Blogge Bloggelito
Borgarmedia: GT, DN
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

3 svar på “Märkligt om massakern i Finland”

  1. Kan bara instämma med Mr Brown. Dessutom, om man skall göra kopplingen till miljörörelsen kan man likväl göra kopplingen till den liberala rörelsen via Herbert Spencers socialdarwinism.

Kommentarer är stängda.