Kuba – solidaritet och kritik utesluter inte varandra

Jag har tillsammans med två andra SP-kamrater, Per Hjalmarsson och Anders Karlsson skrivit ett inlägg i tidningen Internationalen denna vecka. Vi har också lagt ut det på bloggen Mullvaden, Solidaritet och kritik utesluter inte varandra.

Inlägget är ett svar till ett tidigare inlägg om Kuba, av Peter Widén, i Internationalen.

Mer att läsa: Venezuelas skuld till KubaSP:s Kubaresolution, Var blev ni av ljuva drömmar?
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett svar på “Kuba – solidaritet och kritik utesluter inte varandra”

  1. Bravo Anders!!!!!!!!!

    Jag lyfter på hatten för ett mycket bra och balanserat inlägg om Kuba. Jag prenumererar på Internationalen jag också, och jag reagerade mot inlägget i förra veckan som ni kritiserar i erat inlägg. Visst håller jag med om att Kuba demoniseras av högern, och att vänstern bör vara mer rakryggad i sin kritik av blockaden och hetskampanjen mot Kuba.

    Men samtidigt som man gör det måste man också kritisera enpartisystemet och den politiska repressionen som de facto existerar på Kuba. Det tycker jag ni gör på ett förtjänstfullt och balanserat vis om Kuba. Jag känner få som lyckats klara denna balansgång, och jag håller med er till 100 %.

Kommentarer är stängda.