Demokratiskt Israel?

En liten hälsning till de av mina läsare som tycker Israel är demokratiskt. Det är det inte. Det är inte okej att fängsla folk för att de demonstrerar. Oavsett om vi anser att de som demonstrerar har fel eller rätt. Det är inte okej. Oavsett om de är svenskar, palestinier eller israeler, de som demonstrerar. Det är inte okej, oavsett om det är högerextremistiska islamska fundamentalister, svenska vänsterextremister eller vad som helst. Det är inte demokratiskt.

Det är ännu mindre demokratiskt att fängsla folk på mark som tillhör ett annat land. På mark som man olagligen ockuperat. Israel är inte demokratiskt. Israel är en ockupationsmakt.

Läs också: Trots Annapolis fortsätter Israel att expandera, Inget ont som inte för med sig gott

Borgarmedia: SVD1, Dagen, SVD2, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements