Nu går vi mot ljusare tider

Rent bokstavligt alltså. För när det gäller världen ser det inte lika bra ut. Antalet konflikter ökar igen, efter en tid av minskning. Jag vill påstå att den aggressiva regimen i USA har stor del i detta. Genom att understödja Israels aggressioner mot palestinier och mot Libanon. Genom sitt stöd till Etiopiens ockupation av Somalia och sina egna ockupationer i Irak och Afghanistan har USA också bidragit till det ökande antalet konflikter. Likaså genom att i praktiken stödja Turkiets attacker och övergrepp mot kurder.

Men låt oss se positivt på tillvaron, det kanske ljusnar inom politiken också. Västvärlden och USA tar kanske sitt förnuft till fånga och upphör med stödet till ockupationsmakten Israel. Så att vi slutligen kan få en lösning på Israel-problemet. Ockupationerna av Somalia, Irak och Afghanistan kommer förhoppningsvis att upphöra. USA får en ny president som är beredd att satsa på att vi ska kunna lösa miljöproblemen. Ryssland blir mot förmodan demokratiskt och avslutar terrorkriget i Tjetjenien. Venezuelas revolution fortsätter, den folkliga demokratin i landet blir djupare och Kuba genomför en demokratisering och Castro avgår utan några speciella följder.

EU-ledarna får spatt och vill helt plötsligt att Europas befolkning ska ha samma möjligheter som Venezuelas. En folkomröstning om grundlagen ordnas över hela Europa. Turkiet får bli medlem i EU och påbörjar en militär nedrustning. Kurderna får delvis självstyre även i Turkiet.

På hemmaplan i Sverige avgår regeringen Reinfeldt för allas vårt bästa. De har insett att det inte finns stöd för deras politik och tycker att det är odemokratiskt att styra mot folks vilja. Vid ett nyval vinner sossarna (jag skulle förstås vilja ha något annat, men låt oss få det längre fram) och de tvingas av folkviljan att återställa det som borgarregeringen och tidigare sosseregeringar förstört.

En som kanske inte skulle var så nöjd med att borgarregeringen avgår är kanske Mina ModerataKarameller som precis som jag har hela huset fullt med släkten, men hon får en julhälsning ändå. Detsamma får en givmild socialiberal från Kungsbacka som kanske inte heller skulle vara så nöjd med regeringskifte.

Själv ser jag fram mot ett nytt år när jag kommer att få jobb. Jag kan njuta av mina barnbarn som växer och blir större och mina små knäproblem försvinner som genom ett trollslag.

Andra som får julhäslningar är Kamferdroppar som ser vissa positiva tecken, Strötankar och sentenser som skickar julhälsningar, TomTom som listar årets bästa musik, Ulf Bjereld som snackar om borgarnas dåliga förklaringar, Mr Brown som fortsätter diskutera makt och Kulturbloggen som skriver om att högern försöker försämra in i det sista. De kommer ju att avgå 😉 , eller hur var det nu?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 svar på “Nu går vi mot ljusare tider”

Kommentarer är stängda.