Folklig kamp lamslår Pakistan

Enligt Farooq Tariq, från ledningen i Labour Party Pakistan, har Pakistan lamslagits av generalstrejk och folkliga massprotester. Järnvägarna står stilla. Liksom huvuddelen av flyget. Bankväsendet fungerar inte på grund av strejk och folkligt missnöje. I motsats till Farooqs bild är bilden i media den av härjande mindre folkhopar som bränner och förstör. Men ska vi tro på Farooq Tariq är detta långt ifrån sanningen. Han menar att det i Pakistan är ett omfattande socialt och folkligt missnöje inklusive en generalstrejk som fått landet att stanna upp.

Labour Party Pakistan har också publicerat ett officiellt uttalande om mordet på Benazir Bhutto:

‘This is a failure on the part of the regime hence exposing country to an unprecedented danger and chaos. Therefore, we demand an immediate resignation of Pervez Musharraf and his cabinet,’ they added.

They said the tragedy that struck Pakistan yesterday was yet another expression of the instability created in the region owing to the US presence in the region. ‘Her brutal murder is a tragedy jointly wrought by religious fundamentalists, military dictatorships in Pakistan and the USA’, they commented.

They said Al-Qaida had taken upon itself the responsibility for this horrendous crime according to media reports. ‘But the Frankenstein of Al-Qaida would not have been ruling the roost in Pakistan had it not been created by the USA and pampered by military dictatorships in Pakistan’, they said.

Urging the PPP workers restraint, they said LPP workers were with them in that hour of grief. ‘We must turn this anger on the culprits who plotted this dastardly murder’’, they said. They appreciated Pakistan Muslim League (N)’s decision to boycott the elections due on January 8 and APDM decision to suspend the campaign recently launched for the boycott of elections.

En stor mängd partier, organisationer och grupper uppmanar nu också till bojkott av kommande val. Något som vänstern redan krävt en tid.

Läs fler artiklar om Benazir Bhutto.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Progressiva USA
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , ,