Nepotism i världsskala?

Nog för att politiken i USA präglas av mycket pengar, kontakter och familjeband. Men i framtiden kan vi få även nepotism på världsnivå om Kenyas oppositionsledare Odinga pratar sanning när han hävdar att han är kusin med Barack Obama. Som ju eventuellt blir demokraternas kommande presidentkandidat och eventuellt också USA:s president vad det lider.

Om Obama skulle vinna valet i USA kan han alltså från den positionen hjälpa sin kusin i Kenya till makten där. Ibland blir världen verkligen otäckt liten. Eller ska vi säga att eliten i världen är en väldigt liten grupp som är ingifta med varandra kors och tvärs. Ungefär som furstehusen i Europa i gången tid. Då får ju också Obama en chans att skapa än värre kaos nånstans i världen. Varför skulle Bush få vara ensam om såna ”nöjen” för amerikanska presidenter.

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN1, DN2, DN3
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 svar på “Nepotism i världsskala?”

Kommentarer är stängda.