Vettiga domar i Tyskland

Del har det kommit en vettig dom (i november förra året) om vad som inte är terrorism. I Tyskland är det inte terrorism att sätta eld på bilar. Eller rättare sagt, att sätta eld på bilar eller byggnader är inte tillräckligt för att det ska räknas som terrorism. Brott är det naturligtvis och ska förstå beivras som det. Men det går inte automatiskt in under terroristlagstiftningen. Det är bra och det är ett bakslag för de i Tyskland som vil ha en bred tolkning av terroristbegreppet. Om detta samt om ett annat domslut om vad polisen får göra, skriver Petter Larsson i Aftonbladet, Terroristnojan på väg ut?

Det andra domslutet underkände den jätterazzia som tyska polisen gjorde mot mängder av människor och lokaler, G8-motståndare, månaden innan G8-mötet och protesterna mot detta i Rostock. Sådant är inte tillåtet enligt tysk domstol. Folk har rätt att planera demonstrationer och protester utan att behöva behandlas som brottslingar.

Andra bloggar om: , , , , ,
————————————————————————————–
Uppsnappat i bloggosfären: Biology and Politics om utsläppsrätter och om evolutionsteorin, Björnbrum om frivilligorganisationer, Björling och handel och Cattis om Apoteket.

Advertisements