Kokablad inte värre än kaffe

Att tugga kokablad eller dricka kokate är i de flesta latinamerikanska länder som ligger i och nära Anderna att jämföra med att dricka kaffe. Kokate eller kokablad ger inte mer stimulans eller beroende än så. Därför är det också lagligt i de flesta (alla?) av dessa länder.

Oppositionen i Venezuela och deras uppbackare USA framstår därmed som mycket bisarra och oseriösa när man betraktar kokablad som narkotika och vill drogtesta (!) Chávez. Det är inte direkt förvånande att en opposition som den venezolanska inte har en chans i demokratiska val.

Borgarmedia: DN,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Göran

  Ha, ha, ha !!

  Det stämmer. Jag kom just hem från Peru och både tuggade coca blad och drack coca te. Det är inte en drog. Men Cocaine är en drog. 90% av allt cocaine i USA kommer från Colombia (DVS FARC guerillan) och 100% av det som kommer till Sverige kommer därifrån. Det mesta går nu fritt från Colombia genom Venezuela och vidare. (med Chaves tillstånd) USA kan skylla sig själva kan man säga och känna skadeglädje över att den imperialistiska staten USA får lida. Dock är det civilbefolkningen som lider, och många kapitalister gör enorma pengar på dess olycka. Jag tycker i och för sig att det kanske skulle vara enklare att legalisera drogen för att få bort affärsmöjligheterna runt den. Precis som när Alcohol blev fritt igen, så slutade man smuggla och döda människor över den.

  Drogtesta Chaves? Kanske vore det bättre med en sinnesundersökning. Det är kul att han står upp mot USA, men killen är farlig och redan nu lever folk i skräck och vågar inte kritisera honom på något sätt i Venezuela. En tyrann är vad det är. Vad har han igentligen åstakommit på 10 år? På Cuba kan man skylla på USAs blockader. Men Venezuela med all dess olja ????

 • Giles

  Det är lustigt hur Chavez systematiskt blir förlöjligad i borgerlig media för… oftast ingenting och någon enstaka gång för ett underligt utspel som ex. när han ville att Venezuela skulle ha en egen tidszon.

  Oppositionen däremot, som av allt att döma består av riktiga tokskallar, framhävs som några slags demokrater. Helt galet.

 • Pingback: Kokainets väg till Sverige | Svensson()

 • arb

  vilka dummheter! läste artikeln, kokainets väg till Svrige och undrar hur man kan säga saker och ting, minst sagt, så oseriöst, eller rättare sagt, tendenciöst. För det första, det är inte sant att, som, skrivaren säger, albanska nätverk är inblandande. Enstaka fall kan det finnas hos alla folkgrupper,men albansk organiserad nätverk finns inte.
  Tittar man på statistik, det mycket mer svenskar som ertappas, men mindre staffats, svenskar än andra.
  Narkotika mafian är inte ett hommogen grupp, det har inte att göra med etnikum, det är samling av olika individer på intresse basis och inte nationell tillhörghet. Man kan skriva subjektiv hur man vill, men för sanninges skull , vill jag påpeka att det var osann det som skrivits om albaner.

 • Pingback: Måste en legalisering av droger innebära fler missbrukare? | Svensson()