Profilering är rätt för vänsterpartiet

Men för det krävs en egen politik. Någon sådan har jag ännu inte sett vänsterpartiet presentera. Utan man låter mest som en mindre kopia på socialdemokraterna. I det perspektivet blir Lars Ohlys tal om att man inte vill kompromissa innan valet 2010 inget annat än tomt skrammel för att försöka få så höga röstetal som möjligt inför förhandlingar om regeringspositioner. Inte heller i intervjun i SVD presenterar Ohly några politiska ståndpunkter.

Så vänsterpartiet är ett parti med en tvivelaktig historia, en oskicklig partiledare (kommunistdebatten) och utan politik som hoppas på regeringsposter efter nästa val. Om jag hade varit Mona Sahlin hade jag inte gett dem en chans till regeringsposter. De är inte trovärdiga på nåt sätt. Att Mona Sahlin inte har något att erbjuda för den svenska arbetarklassen är visserligen också sant, men det är en annan debatt.

För att vänsterpartiet ska var trovärdiga måste de ta fram en ny politik, de måste öppna upp sig som parti och försöka bygga ett brett svenska vänsterparti av samma typ som finns i andra länder. En ny politik behöver först förankras i arbetarklassen och sen kan det nya breda vänsterpartiet börja växa på samma sätt som holländska SP. Utan att snegla på eventuella regeringsposter. För det är fel väg att gå.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Fredrich Legnemark, Ilona Sz Waldau, Trotten, Jonas Morian
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, AB, SDS,
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
  • GZ

    Att Mona korkar upp champagnen i kväll får väl betraktas som lågoddsare 😉