Det är tur vi har invandring

För utan invandring ingen Zlatan i det svenska landslaget. Utan invandring kanske ingen vinst mot Grekland i Fotbolls-EM. Inte för att jag är så grymt engagerad i fotboll. Inte för att jag tycker att Zlatan verkar så speciellt sympatisk. Men jag inser ju faktum.

Dessutom måste man ju säga att Zlatan Ibrahimovic är en mycket bättre idol för ungdomar i Rosengård, än vad Denho Acar är för ungdomar i Bergsjön. Det är definitivt bättre med kaxiga och arroganta fotbollsspelare än kaxiga och arroganta gangsters.

Och sen är det ju alltid trevligt med framgångsrika fotbollspelare från Göteborg också. Dessutom med smma namn som jag har. Trevligt namn för den delen, Anders Svensson. Född i Göteborg, boende i Göteborg.

Och sen är det ju kul att landslaget vann mot ett trist och tråkigt spelande Grekland. Ett Grekland som jag brukar betrakta som mitt andra hemland, då jag både bott där och turistat där många, många gånger.

Men vi får nog framförallt tacka invandringen för vinsten. För utan invandring ingen Zlatan i svenska landslaget. Och väl ingen Henrik Larsson heller.

Läs också: Brottslighet och etnicitet

Intressant?
Bloggat: Jinge1, Jinge2,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SDS, DN1, DN2, DN3, PDK, DB,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Advertisements