Yrkeskriminella bakom skottlossning i Västerås

En skottlossning i Västerås på onsdagskvällen har visat sig vara en uppgöresle inom den organiserade brottsligheten. Lokalen där den skottskadade hittades lär användas som illegal spelklubb, vilket onekligen för tankarna till en liknande händelse i Grums häromveckan.

Riktigt vilka det är som försökt göra upp genom att skjuta varandra framgår inte klart i tidningarna, men att det handlar om organiserad brottslighet verkar uppenbart. Men de gäng som brukar nämnas i samband med Västerås är Bandidos och Brödraskapet Wolfpack. Vilket naturligtvis inte hindrar att det kan finnas andra grupperingar också.

Aftonbaldet spekulerar å sin sida i om att skotten mot en 16-åring på en parkbänk för en tid sen är relaterat till skottlossningen på det som man kallar pokerklubben. Enligt AB är det polisen som har denna teori. För mig verkar dock den teorin inte speciellt trovärdig, men man vet aldrig vilka misstag som kan begås i gangsterkretsar.

Intressant?
Borgarmedia: DN, SVD1, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, SVD2, SVD3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements