Vettigt beslut av EU om Kuba

EU slopar alla sanktioner mot Kuba. Det är ett vettigt beslut som kommer att underlätta för kubanerna och dessutom göra det möjligt att mer öppet diskutera de förändringar som behövs i det kubanska politiska systemet. Både för oss som diskuterar med kubanerna och för kubanerna själva.

Det finns ingen anledning att upprätthåla sanktioner mot ett land som ia ltl väsernligt är betydligt bättre än många andra länder som EU har kontakter och förbindelser med (ex.vis Kina, Kuwait och Saudi-Arabien).

Sveriges regering har dock varit mot att sanktionerna hävs, vilket kanska visar hur långt det nu gått i utvecklingen mot att Sverige ska bli USA:s lydigaste knähund.

Sanktionsreglerna har heller inte tillämpats på flera år och det verkar ur den synpunkten också vettigt att avveckla dem.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN, SDS,
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements