Även kristna kan vara säkerhetsrisker

Ulf Ekman lär tydligen ha blivit avlyssnad av FRA. Jag förstår inte riktigt hur det gått till dock. Har Ekman kommunicerat via radio? Det måste han ha gjort om FRA avlyssnat honom vid sidan av den mer direkta buggning och telefonavlyssning som MUST och/eller Säpo kan ägna sig åt.

Oavsett hur det tekniskt har gått till har han dock förmodligen blivit avlyssnad av FRA på grund av sina kontakter i Sovjet/Ryssland. I så fall på uppdrag av Säpos kontraspionage eller MUST. Det kan ha funnits fler anledningar att lyssna på Ulf Ekman och att kontrollera delar av Livets Ords verksamhet. Misstankar kan ha funnits om att att Ekman i själva verket varit sovjetisk/ryska spion. Eller att Ekman och Livets Ord gett stöd till rörelser som kunat ställa till oreda i både Sovjet/Ryssland och Sverige.

Det hela hade dock inte varit någon som helst skandal om vi haft det danska systemet där en avlyssnad person i efterhand kan få reda på att han varit avlyssnad och vidta lämpliga åtgärder. Inte i någon av de avlyssnings-, buggnings- och övervakningslagar vi har i Sverige finns den här möjligheten. Inte heller i FRA-lagen. Samtidigt ska vi komma ihåg att detta bara är en av många brister i FRA-lagen.

Att däremot helt undanta religiösa rörelser från övervakning som författaren till debattartikeln i SVD tycks vilja är dock helt fel. Även kristna och företrädare för andra religioner kan vara spioner, säkerhetstrisker etc. Nåt generellt undantag för dessa grupper och individer kan naturligtvis inte göras. Precis som vi inte heller kan göra nåt generellt undantag för personer engagerade i politiska partier (folk engagerade i olika vänstergrupper är ju normalt de mest övervakade i Sverige).

Intressant?
Bloggat: Bloggelito, Claes Krantz,
Borgarmedia: Dagen, DN, AB, SVD,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Mike

  Först var det Fra mot terrorn.
  Sen var det Extremister.
  Sedan var det It säkerheten.
  Sen blev det brott.
  Sedan blev det Ryssland.
  Och sen blev det Israel.
  Nu är det Iran.

  Osv Osv Osv listan rullar på.

  Lustigt när man säger att Fra ska användas mot Extremister.

  ¬¥Sedan får man höra från personer som Tolgfors att alla Fra motståndare är vänster extremister.

  Att man avlyssnar youtube säger en hel del.

  Tydligen så sitter spionerna och terroristerna och surfar youtube.

  Hmm därutöver byta information med USA.

  Vem vem fadji kanske inte hade helt fel iallafall.

  Se Laddfältet.

  http://kanal5.se/web/guest/webbtv/k5videoplayer/single/23902/none/

  Lissabonföredraget röstas bakom folkets rygg dessutom bara för att politikerna inte var nöjda med våra nej räster vid förra omrösningen.

  Hmm att Eu vill anta lagar som förbjuder strejket och avrättar folk som uppviglar inför demonstrationer mm känns inte hller direkt stärkande.

  Lägg märke till retoriken som förs nu.

  Fra ja sidan försöker nu binda ihop ordet kabelspaning med signalspaning för att rättfärdiga och få spionera i allas liv och få utöka sin Fra agenda.

  Jävligt lömskt gjort..

  Man har nog nästan tagit fram alla tricks i säcken i vad gäller Fra och folket genomskådar detta då det varit för mycket missledar manövrar.

  Hade dom backat från början eller lyssnat på folket så hade dom inte behövt förlora förtroendet.

  Säger nog en hel del om vad man prioriterar.

  folkets förtroende eller kontroll?

  Bara för att det finns en lite minoritet skara med ja sägare bland politikerna innebär inte att mans ska tolerera ens statskick omvandlas till ett nazi styre.

  Vad ska man förvänta sig av ett samhälle där politikerna springer på sexklubbar.

  Kristna som risker?

  Jo alla Goyim är nog säkerhetsrisker i deras ögon.

  Rätt lustigt jo varför inte alla som kan komma i kontakt med sanningen om makteliten är en risk för deras blodtörstiga planer och bedriva rovdrift & profit på människor.

  Vad jag reagerar på är att Säpo vill spionera på muslimska barn redan från dagis uppåt.

  Sedan införa betyg för småbarnen ochså.

  Soemthing smells wery wery fishy here.

  Hitler Judgend?

 • TeddyV

  Har man börjat kugga även youtube-extremister än?
  En sak de borde avlyssna är FRA-extremister, självbejakande sekt.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Europadomstolen tar upp FRA-lagen()

 • Johan

  FRA har inte bara sysslat med radio. Enligt Anders Wik, tidigare överdirektör vid FRA, har man spanat mot satellitburen trafik sedan 1976, och i internet ”så länge det har funnits”. Överallt där privat kommunikation går i luften någonstans (i radiolänk eller satellit) kan FRA idag gå in och lyssna. Enligt det senaste budgetunderlaget kan man tydligen också få råmaterial via sitt utländska samarbete (luft och kabel).