Ytterligare ett gangstermord i Göteborg

Det verkar som om det senaste mordet i den undre världen i Göteborg har tydligen ingen anknytning till det just nu pågående kriget. Istället verkar det vara en intern avrättning i ett av gangsternätverken, X-team. X-team är supportergäng till Bandidos, vars ledare gripits för den obehagliga bomben i centrala Göteborg för 2 år sen:

Polisens teori är alltså att Mehdi Seyyed, som byggt upp och länge styrt Bandidos Göteborgsavdelning, beställt sprängattentaten och att de andra utfört dem. Vad de misstänkta själva sagt i de förhör som hållits var på onsdagen inte känt.

Det första av de bägge dåden inträffade på Hisingen den 19 september 2006. En handgranat hade placerats under en bil som tillhörde en man som vittnat mot Bandidosledaren och andra i en rättegång rörande utpressning. När mannen startade bilen detonerade granaten och sprängde sönder fordonet. Offret klarade sig utan allvarligare skador.

Dagen därpå skedde ett liknande attentat på Storgatan i centrala Göteborg. Måltavlan här var vaktchefen på en av Göteborgs nattklubbar, som enligt uppgift hamnat i onåd hos Bandidos. Också vaktchefen överlevde men såväl han som ett par vittnen fick föras till sjukhus med splitterskador.

Att gangstergängen i Göteborg på detta sätt gör upp mitt på gatorna bland folk innebär en omfattande risk för vanliga människor. Tyvärr är det inte lätt att få stopp på det hela. Grips och döms en person dyker det upp nån annan istället. Det som behövs är att stoppa rekryteringen till gängen. Då räcker det inte med polisiära åtgärder utan sociala åtgärder måste vidtas.

Intressant?
Borgarmedia: DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements